Hartcoherentie

Wat is het?

Ons hart klopt in een bepaald ritme, dat ritme varieert tijdens inademing, uitademing en de pauzes daartussen. Wanneer de variatie in je hartritme regelmatig is, dan spreken we van coherentie. Op papier ziet dat eruit als een regelmatige golfbeweging (sinusgolf, plaatje waardering). Als je het vergelijkt met een auto in de file, dan is coherentie het moment waarop je vloeiend optrekt, weer gas terugneemt en af en toe stilstaat. Een niet coherent ritme vergelijkt zich met een hortend en stoten optrekken en afremmen (frustratie).

Wat doet het in je lichaam?

Onze hartslag, hersengolven en ademhaling hebben allemaal een bepaald ritme. Bij hoge hartcoherentie gaan deze ritmes resoneren, daarbij gaan twee of meer trillingen van (bijna) gelijke snelheid elkaar treffen waardoor een vibratie ontstaat. In dat geval communiceren ons brein, zenuwstelsel en hormoonsysteem optimaal, het lichaam verbruikt efficient zijn energie. Je voelt je prettig en kunt helder denken.

Wat doet het met je emoties?

Het is, in ons drukke leven, met zovele afleidingen en heftige emoties onmogelijk om altijd in hartcoherentie door het leven te gaan. Als je echter vlak na een emotie hartcoherentie beoefent, haal je de lading van de emotie af.  Je ervaart de emotie wel, maar niet meer met de lading die oude herinneringen of ervaringen eraan toegevoegd hebben. Hierdoor ga je merken dat oude pijn niet meer van invloed is op het hier en nu.

Voor wie?

Training van hartcoherentie is zeer geschikt voor mensen die stress of werkdruk ervaren. Maar ook kinderen met ADHD, faalangst hebben er baat bij. Het helpt bij gewichtsbeheersing, verbeteren van sportprestaties en het ontwikkelen van concentratievermogen en slapeloosheid.

Wat levert het op?

  • Meer energie en verhoogde vitaliteit
  • Verlaagd stressniveau door afname van Cortisol en toename van DHEA
  • Verbeterd hartritme en een verlaagde bloeddruk
  • Krachtiger hart- en zenuwstelsel
  • Versterkt immuunsysteem
  • Verbeterd geheugen en helderder denkvermogen
  • Een verbetering van het herstelvermogen na vermoeiende inspanningen

Wat kost het?

Een eenmalig consult voor kennismaking met hartcoherentie en het werken met de biofeedbackapparatuur kost € 85,00 (excl 21% btw). Het is aan te bevelen apparatuur voor biofeedback aan te schaffen. Dit kost vanaf € 200,00 tot € 250,00, afhankelijk van uw keuze.

Een compleet stressreductieprogramma bestaat uit 4-6 consulten. U leert hoe u in hartcoherentie kunt komen, hoe emoties met een positieve lading u daarbij kunnen helpen. U leert voor emoties met een negatieve lading de lading eraf te halen, zodanig dat  de emotie niet kan leiden tot stress of wrok. U leert te werken met de biofeedbackapparatuur. Tussen de consulten door wordt van u verwacht dat u dagelijks minimaal 3 x 3 minuten oefent met hartcoherentie. Een consult duurt 1 uur. Per consult betaalt u € 85,00. (alle bedragen zijn excl. 21% btw)

U kunt ook het complete programma: “Slanker met je hartritme” volgen. Dit bestaat uit 9 consulten van 1 uur.

Naast individuele begeleiding geef ik ook trainingen in Hoorn en Westwoud. Voor meer informatie hierover verwijs ik u graag naar www.hartcoherentie-nederland.nl

Voor het maken van een afspraak, kunt u op de pagina over mij  het contactformulier invullen of een mail sturen naar info@coaching4you.nl