Coaching

Sinds mijn opleiding als MatriXcoach werk ik voornamelijk met de Matrixmethode, meestal in combinatie met Hartcoherentie.

Matrxicoaching is een doelmatige, snelle, efficiënte manier van coaching, waardoor volwassenen en kinderen slechts een aantal sessies begeleiding hoeven te hebben  (3 à 4). Cliënten zeggen vaak: 'ik leer hier meer dan ik van de psycholoog heb geleerd". Emotionele blokkades worden aangepakt, waar de cliënt meteen de effecten van ervaart. Lees verder

Door het toepassen van Hartcoherentie, geef je je lichaam een prachtig cadeau. Je leert je lichaam om stressvolle situaties op een juiste manier aan te gaan, waardoor de stress geen lichamelijke gevolgen heeft. Stress is één van de meest voorkomende oorzaken van allerlei lichamelijke klachten. Los van het feit dat je door stress snel kunt verouderen.Zie hiervoor ook veroudering,
Lees verder

Wanneer cliënten te maken hebben gehad met traumatische gebeurtenissen, kan EMDR een oplossing zijn. Voordat we hier mee aan de slag gaan, leer ik de cliënt coherent te worden met behulp van zijn/haar ademhaling. Hierdoor kan de cliënt ten alle tijden weer in balans komen.

Daarnaast maak ik soms nog gebruik van andere modellen:

De Transactionele analyse is een communicatie- en een persoonlijkheidsmodel. De grondlegger van de TA, zoals het ook wel afgekort wordt, is Eric Berne (1910-1970).

Voor het communicatiemodel bestudeerde hij wat er tussen mensen gebeurde, de transacties die zij met elkaar aan gaan.
Met de TA als persoonlijkheidsmodel wordt gekeken naar de scriptovertuigingen die wij allemaal hebben. Deze zijn ontstaan in onze vroegste jeugd en kunnen ons behoorlijk in de weg zitten.

Ook maak ik gebruik van elementen uit de PRI (Ingeborg Bosch). Hiermee worden de afweren die worden gebruikt duidelijk gemaakt en kan de omkering van het gedrag leiden tot het minder heftig aanwezig zijn van de emoties in bepaalde situaties. Hartcoherentie kan hier ook een belangrijke ondersteunende rol bij spelen. Zie hiervoor de tab Hartcoherentie.